Ryggsäck till barnen – Kånken Mini

Publicerad 03 December, 2008

Vi kände att vi behövde en ryggsäck till vår dotter och alla hennes olika ”pryttlar” när man skulle iväg. Det var både leksaker, våtservetter, blöjor, frukt, pussel osv.

Ryggsäcken Kånken är en klassiker som finns i bra storlek för barn

Ryggsäcken Kånken är en klassiker som finns i bra storlek för barn

Det skulle vara en ryggsäck som var enkel att bära för dottern, enkel att öppna och stänga, hållbar.

Eftersom vi är lite fascinerade av friluftsliv och den stilen blev det en koll på den marknaden. Vi föll snabbt för Fjällräven och Kånken Mini. Vi minns själva att vi använt Kånken som barn och det gjorde säkert sitt till. Den är inte billigast, men den uppfyller de behov som vi har, och den är tuff och trivsam i sin utformning.

Dottern tycker det är kul att bära med sig ryggsäcken och hon vill nästan alltid ha den med sig den när vi skall iväg.

Vi har upplevt att Kånken Mini fungerar alldeles perfekt som väska till barnvagnen, kan enkelt hängas över handtaget med den finurliga knäppningen på handtaget.

En nackdel som vi märkt är remmarna och speciellt momentet att justera längden allt eftersom växt i kroppen och mängden kläder efter årstid. Remmarna är alldeles för komplicerade att justera och speciellt svårt vid kyla eftersom fästet är av metall. Annars är det en dragkedja som är enkel att öppna och den är relativt tyst . Ryggsäcken har ett mycket bra frontfack, som går att stänga med dragkedja, vilket är perfekt för exempelvis hårsnoddar, nappen m .m.

Skribent: Johan Einarsson

Går att köpa på: outnet.se för 379 kr.

Kategoriserad under Tester, Barnkläder, Tillbehör

2 kommentarer har lämnats på
“Ryggsäck till barnen – Kånken Mini”

 • Anna Råland säger: April 9th, 2009 klockan 12:07 pm

  Hej!
  Anakkana säljer ett smart och praktiskt bröstband, Whiii, som håller axelremmarna på plats så de inte glider ner i armvecken när barnet skuttar och hoppar.
  Bröstbandet ger extra trygghet på utflykten:
  * integrerad visselpipa
  * skrivband för namn&nummer
  * ögla för eget reflex

  Whiii passar perfekt på Kånken Mini och även på vanliga Kånken. För vuxna balanserar bröstbandet upp vikten så ryggsäcken blir lättare att kånka på!

  Vänliga hälsningar!
  Anna Råland/ Anakkana

 • Bröstrem för Kånken av Anakkana!! säger: May 28th, 2009 klockan 6:16 am

  […] vi satte på remmen på Kånken (läs vår text om Kånken) och visade vår dotter remmen och visselpipan blev hon överlycklig och ville ha på […]

Lämna gärna feedback på denna artikel

Vad är detta?

Köpa-barnkläder.se är en oberoende informationssida om barnkläder som drivs av några helt vanliga föräldrar och entusiaster som vill bidra till att kläderna till våra barn är bra och funktionella.

Vi vill att det ska vara enkelt och smidigt att finna bra kläder till barnen och vi skriver därför om allt möjligt som berör ämnet barnkläder. Exempelvis trendiga och ekologiska babykläder, barnkläder, hur du finner billiga barnkläder, vad du ska tänka på när du köper barnkläder på postorder eller när du köper begagnade barnkläder och mycket annat.

Mer info om Köpa barnkläder

Hitta bra barnkläder

Problem med att hitta bra butiker med barnkläder? Kolla in vår guide.

Vi samlar på fakta om olika barnklädesbutiker i Sverige och på Internet. Allt är sammanställt i den guide som du finner här.

Vilka fabrikat finns att välja på? Vi har kollat in de märken som finns och guidar dig i vår märkesguide för barnkläder.

Vi har sammanställt information och fakta om olika fabrikat. Allt är sammanställt i den guide som du finner här.